Cum alegem navigatorul GPS

Cum alegem navigatorul GPS

Pentru cei carora le place sa conduca, nagivatorul GPS a devenit o necesitate, si nu doar un moft. In plus, este indispensabil daca esti sofer profesionist sau conducator de taxi intr-un oras mare sau nou. Un navigator GPS pentru masina te poate scuti de neplacerile incertitudinii traseului la drum lung si te ajuta sa economisesti ore bune de condus, oferindu-ti cea mai scurta ruta, informatii despre drumurile inaccesibile sau ambuteiaje. Unele autoturisme sunt insotite de navigatie dedicata, insa pentru restul se pot cumpara aparate GPS separate.

Ca sa gasesti repede un navigator GPS ieftin si bun, trebuie sa ai in vedere cateva informatii generale despre caracteristicile principale ale acestui produs. Mai jos iti oferim un mini-ghid rapid  cu privire la acest tip de gadget:

Cumpara Acum Cele mai bune Navigatoare  GPS De La TechStar

Displayul: are dimensiuni posibile din urmatoarele categorii: ecran standard de 3.5 inch in diagonala, de 4.5 inch si chiar de 7 inch. Producatorii au raspuns astfel cerintelor utilizatorilor, care doreau sa aiba mai mult spatiu de desfasurare si vizibilitate pentru harta. Practic, cand cumperi un GPS online, trebuie sa ai inspiratia de a alege ecranul de 7 inch, pentru ca iti va fi mult mai usor sa observi detalii, iar unele preturi poti fi relativ avantajoase, desi aceste dispozitive sunt considerate cele mai scumpe. Daca ai un buget modest si il intrebuintezi mai mult in deplasari de amploare, poti miza si pe unul cu ecran de numai 4.5′.

Hardware: procesorul si memoria RAM a dispozitivului determina viteza cu care este calculat traseul si timpul necesar de reconfigurare,  in cazul in care exista abateri de la traseul principal. Un navigator GPS de calitate trebuie sa detina un procesor de minim 400 Mhz si o memorie RAM de minim 64 MB. Daca achizitionezi un navigator cu hardware minim, este suficient pentru a indeplini o cursa fara probleme sau blocari de software, dar probabil ca nu poate oferi functii mai sofisticate, in afara de navigatie GPS.

Cumpara Acum Cele mai bune Navigatoare  GPS De La TechStar

Harti: hartile sunt elementul ce defineste practic un navigator GPS si pot fi preinstalate sau achizitionate separat. Unele dispozitive mai ieftine prezinta doar o harta a tarii din care au fost achizitionate si iti recomandam sa le cumperi doar daca sunt accesibile la pret de chilipir. De asta este important ca navigatorul achizitionat sa permita actualizare harti online, pentru ca te vei confrunta cu schimbarea continua a caracteristicilor strazilor si traficului in general(unele strazi isi modifica sensul, sau apar drumuri noi). Daca vrei sa obtii cea mai buna oferta, iti trebuie dispozitive care includ o serie de harti preincarcate(ale Europei, ale marilor orase, etc), altele ofera descarcare pe gratis sau cu plata, de pe site-ul brandului producator.

Alerte: aceasta optiune este mai nou inclusa in navigatoarele de top GPS. Satelitul la care se conecteaza GPS-ul monitorizeaza ruta si poate primi mesaje in timp real despre accesul drumului (accidente, blocaje, alerte meteo, lunecari de teren). Cu aceste informatii, poti alege sa ocolesti zona, folosind o noua ruta calculata de navigator.

Cumpara Acum Cele mai bune Navigatoare  GPS De La TechStar

Optiuni suplimentare: Cele mai bune navigatoare GPS pot include o baza de date, ce localizeaza anumite puncte de interes, precum benzinaii, hoteluri, centre comerciale, restaurante ATM, spitale etc. Optiunea de voce este una foarte comuna, pentru a te ghida fara a trebui sa iei ochii de la drum. Unele navigatoare GPS ofera aceasta optiune in diferite limbi si glasuri de femeie sau barbat. Daca vrei sa fii pregatit, chiar si in caz de furt, alege un aparat cu functie de GPS tracker auto.

Leave a reply