Cum alegem si cum curatam pensulele pentru machiaj

Cum alegem si cum curatam pensulele pentru machiaj

DSC_0037

Kit-ul de machiaj personal nu este complet daca nu avem un minim de pensule de machiaj. Nu vorbesc de kit-ul de make-up artist care poate sa ajunga la zeci si chiar sute de pensule, ca si seturi de rezerva. Dar astazi vreau sa va spun cateva pareri pe care le am vis-a-vis de pensulele pe care orice doamna trebuie sa le detina in trusa de machiaj.

Pensulele sunt instrumente care pot face diferenta intr-un machiaj. Oricat de bun ar fi un fard sau o pudra, nu ii putem arata adevarata valoare daca nu avem pensula potrivita.

Pensula de pudra
Este neaparat nevoie sa aveti o pensula de pudra, adica o pensula mare, pufoasa, poate fi si din peri naturali, dar si artificiali. Si daca aplicati pudra compacta, aplicarea se face mult mai bine si mai fin cu o pensula de pudra. Acel buretel plat care se gaseste in orice cutie de pudra se foloseste pentru mici retusuri de peste zi sau pentru a puncta mai bine o anumita zona, insa nu recomand sa folositi acel buretel pentru a aplica pudra pe toata fata. Pensula de pudra este prima pensula pe care trebuie sa o aveti in trusa voastra, este o pensula esentiala.

Pensula de fard de obraz
As recomanda ca pentru fardul de obraz sa va alegeti o pensula cu taietura oblica a firelor de par ca sa va fie mai usoara aplicarea. Poate fi din peri naturali sau artificiali. Ideea e sa fie la jumatate de volum fata de cea de pudra, ca sa puteti puncta cu ea usor si precis zona de aplicare a blush-ului. Pensula de blush poate fi si fara aceasta taietura oblica, nu este neaparat un standard de forma.

Pensule pentru ochi
In acest caz este bine sa aveti cam trei pensule de baza. O pensula mai lata si plata, pe care o veti folosi pentru a aplica acele farduri pe toata suprafata pleoapei, o pensula mai mica si taiata pe diagonala pentru a trasa linii fine la baza genelor si pentru a estompa astfel o linie de dermatograf si o pensula mai pufoasa, ca un clopotel sa zic asa, este vorba de pensula de blending sau care amesteca culorile in asa fel incat sa nu se vada clar pana unde ati dat cu o culoare si de unde incepe alta culoare.

Pensula pentru buze
In acest caz, va sfatuiesc sa folositi o perie retractabila sau cu capac, vedeti in poza de mai sus, pentru ca nu o sa reusiti sa curatati bine pensula de ruj de fiecare data si atunci e mai bine sa nu manjiti tot portfardul sau alte cosmetice cu restul rujului ce ramane pe pensula. Rujul se aplica mult mai bine folosind o pensula. Chiar daca pe durata zilei mai faceti retusuri aplicand batonul de ruj direct pe buze, e bine ca primul strat si baza sa fie modelat frumos cu pensula.

Pensula de fond de ten
Consider aceasta pensula ca fiind optionala. Pentru uzul personal, degetele si un beauty blender, adica buretel de fond de ten sferic, fac treaba mai buna impreuna decat neaparat pensula. Acum este adevarat ca sunt pensule de fond de ten foarte bune si care fac aplicarea foarte usoara si fara urme inestetice. As spune asa, fie investiti intr-o pensula de fond de ten foarte buna, fie va luati buretei de fond de ten. Pensula de fond de ten este doar din peri artificiali, in general pensulele pentru produse cremoase nu se fac din peri naturali. Aceleasi recomandari pe am si pentru pensula de concealer sau de corector, mai ales ca in cazul uzului personal puteti cumpara corectoare cu aplicator si apoi finisati cu degetul inelar corectorul sub ochi sau unde mai este nevoie.

Cum intretinem pensulele de machiaj
Bine ar fi sa le tineti intr-un suport in care sa stea vertical, este ok si intr-un etui, insa perii pensulei trebuie sa fie curati cand ii puneti intr-un suport inchis. Daca le folositi zilnic, ideal este sa le spalati saptamanal, va puteti dedica cateva minute sambata sau duminica sa le spalati pe toate, le lasati apoi la uscat .

Va recomand sa le spalati doar cu sapun special pentru pensule . Este solid, il puteti comanda cu tot cu suport si pur si simplu umeziti pensula, o frecati putin de sapun, apoi cu degetele faceti sa actioneze acest sapun pe toata suprafata firelor de par, clatiti si … gata! Pentru pensulele din par natural, recomand ca dupa spalare sa aplicati un pic de balsam de par, apoi sa clatiti pentru a le mentine cat mai pufoase si placute la atingere. Totodata balsamul face si ca pensula sa se mentina mai bine.

O pensula se foloseste pana incepe sa isi modifice forma si sa piarda din firele de par, in mod normal o pensula buna tine si 4- 5 ani.
Intre sesiunile de spalare a pensulelor, puteti sterge usor pensulele pe o discheta imbibata cu apa micelara ca sa nu ramana incarcate de machiaj. Exista si solutii de curatare rapida a pensulelor, sub forma de spray si se folosesc asa: pulverizati pe un servetele si stergeti pensula de servetel.

 

Leave a reply