Cum să găsești cele mai ieftine bilete de avion

Cum să găsești cele mai ieftine bilete de avion

Early booking – marele secret al călătorilor

Cumpărarea din timp a biletelor de avion este cel mai mare secret al călătorilor. Lucrurile sunt atât de simple. Indiferent de companie, destinație sau escale, planificarea călătoriei cu câteva luni (bune) înainte îți poate asigura cel mai bun preț. Nici companiile low-cost nu sunt deloc ieftine și nici pe departe nu mai merita să cumperi biletele de la ele cu o săptămână înainte să pleci pentru că, pentru același preț, poți merge în condiții mult mai bune cu o companie de linie. Reține deci: plănuiește din timp și economisește banii pentru încă o călătorie!

Stai la pândă

Ai deja idee despre locul în care vrei să mergi și începi să cauți biletele. Timpul nu e o problemă pentru tine pentru că mai sunt vreo șase luni până la călătoria mult așteptată. Ce faci? Ei bine, stai la pândă. Și când spun asta mă refer la pândă serioasă. E indicat și recomandat să urmărești zilnic promoțiile pentru bilete de avion ca să prinzi momentul cel mai bun. Cum stai la pândă? Păi sunt câteva variante:

Fii cu ochii pe site-urile companiilor aeriene

Dacă ai deja în minte destinația în care îți dorești să ajungi, interesează-te care sunt companiile aeriene care zboară din orașul tău sau dintr-un oraș apropiat spre locul respectiv. Bineînțeles că nu poți ajunge oriunde în lume cu un singur zbor dar fă puțin reseach și vezi care sunt liniile aeriene care te interesează. După ce ai lista, fii cu ochii pe site-urile lor pentru că nici nu știi când apare vreo promoție valabilă doar o zi sau, cine știe, poate doar câteva ore. Ca să fii sigură că nu-ți scapă nimic, înscrie-te pentru newsletter și dă-le câte un Like pe Facebook. Cele mai multe companii anunță din timp reducerile pe email printr-un newsletter sau au oferte foarte bune doar pe canalele de socializare.

Site-urile de rezervări online 

Site-urile funcționează asemenea unor agenții de turism și au acces la prețuri mai mici pentru biletele de avion cumpărate de la companii. Prin urmare, deși aceste site-uri sunt revânzători, există foarte multe șanse să găsești acolo biletele mai ieftine decât direct de la companiile aeriene. Cum să nu scapi cele mai bune oferte? Se aplică aceeași regulă: abonează-te la newsletter, dă-le un Like pe Facebook și fă-le câte o vizită pe site.

Agențiile de turism

Nu ignora agențiile de turism când vine vorba de bilete de avion. Marile agenții cumpără câte un număr considerabil de locuri într-o aeronavă sau chiar întregul avion, la prețuri foarte bune, și își permit să ofere clienților săi oferte de neratat. Prin urmare, ai toate motivele să incluzi și aceste companii în lista ta de pândă.

Cardul de credit – secretul rușinos al călătorilor

Să știi că unele chiar sunt avantajoase. Da, așa zic toți datornicii dar unele chiar sunt avantajoase, insist. Noi folosim cardul Avantaj pentru unele bilete de avion cumpărate de la companiile și agențiile partenere care oferă în jur de 3 rate fără niciun fel de dobândă. Mai sunt și alte tipuri de carduri de credit cu beneficii considerabile. Ideea e că mie mi s-a întâmplat de multe ori să găsesc o ofertă de neratat pentru bilete de avion și să nu am banii în momentul respectiv și să am nevoie de o linie de credit pe loc. Ia, deci, în considerare și soluția aceasta.

Când le găsești, cumpără-le

Piața biletelor de avion e ca la bursă pentru că prețurile se schimbă de la o zi la alta, ba chiar de la oră la oră. După vreun an de stat cu ochii pe oferte, începi să le înțelegi cumva ritmul și să poți aprecia când e momentul bun să cumperi. Planifică-ți  bugetul, fă o comparație între prețuri și cumpără atunci când prinzi o ofertă bună. Principiul mai aștept până mâine, poate mai scade prețul” nu prea funcționează așa că nu mai sta pe gânduri.

Leave a reply