10 sfaturi pentru a spala rufele

Greselile simple in ziua de curatenie te pot costa timp pretios si bani. Foloseste aceste tips-uri pentru a spala eficient!

1. Inspecteaza hainele in lumina puternica

Daca inspectezi hainele in lumina slaba, ai putea rata cateva pete, si va trebui sa revii mai tarziu, sa le cureti.

2. Cunoaste petele

Recunoasterea tipurilor de pete este critica in inlaturarea lor. Iata cateva elemente de baza:

Petele pe baza de apa (suc, cafea, sange) sunt conturate pe margine, apar ca un fel de harta. Ele se trateaza cu o solutie anti-pete inainte de a fi introduse in masina de spalat.

Petele uleioase (uleiuri menajere, grasime, vaselina) sunt mai inchise la culoare decat materialul. Acestea nu ies de obicei in masina de spalat, ci este nevoie de o curatare chimica.

3. Verifica toate buzunarele

Ai grija sa nu ramana nimic prin buzunare. De obicei, lucrurile care au prostul obicei sa ramana prin buzunare sunt: guma de mestecat, rujul, cardurile, pixurile, banii.

4. Foloseste pungi pentru obiectele mici sau delicate

Pune sosetele si sutienele in pungi gaurite, si apoi baga-le in masina de spalat . Astfel, vei petrece mai putin timp la sortarea hainelor, vei gasi mai repede perechea sosetelor, si balenele sutienului nu-ti vor strica masina de spalat.

5. Gandeste inainte sa apesi butonul de spalare

Petele simple de praf si de pamant ies in primele doua minute de spalare.deci, daca hainele nu sunt foarte murdare, alege intotdeauna cel mai scurt ciclu de spalare. Astfel vei economisi timp, detergent si vei avea haine frumoase mai multa vreme.

6. Nu umple masina la maximum

Daca supraincarci masina de spalat, poti scoate la final haine mai murdare ca atunci cand le-ai bagat in masina. Daca masina este sufocata cu rufe, ea va depozita mizeriile scoase din unele haine pe altele, fara nicio sansa de a mai scoate aceste pete.

7. Tine-ti masina de spalat curata

Chiar daca pare fara de pata, in masina se afla bacterii si celule moarte. Asa ca e mai bine sa speli rufele albe la urma, daca le pui clor, pentru a dezinfecta si masina odata cu hainele.

8. Lasa usa deschisa

Tinand usita masinii deschisa dupa utilizare, eviti acumularea mirosurilor urate si multiplicarea microbilor, care se pot imprima apoi in lenjeria si in hainele tale.

9. Scurteaza la maximum uscarea in masina

Cand iti lasi masina de spalat sa usuce hainele, poate rezulta electricitate statica, micsorarea materialelor si deteriorarea lor, ce poate merge pana la rupere. Cea mai buna uscare este cea la aer.

10. Foloseste trucul cu prosopul umed

Daca uiti rufele in masina de spalat o vreme mai lunga, ele se mototolesc foarte tare. Pentru a le readuce in starea lor fresh, inmoaie un prosop curat in apa, introdu-l in masina cu hainele mototolite si lasa-le la uscat 10-15 minute.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *