Vacanta cu buget redus

Eşti genul care îşi planifică din timp concediul, dar niciodată nu reuşeşti să mergi unde ţi-ai dori cu adevărat. Motivul? Evident, banii. Salariul tău este puţin peste cel mediu pe economie şi, deşi ai vrea să mergi măcar într-un an în Maldive, să spunem, sfârşeşti de fiecare dată, în cel mai fericit caz, în… Grecia. Pentru că perioada concediilor se apropie cu paşi repezi, am făcut ceva „săpături“ şi am aflat câteva trucuri foarte eficiente pe care le vei putea folosi pentru a ajunge în vacanţa pe care o visezi de atâta vreme.

Alege varianta cea mai potrivită

De tine depinde în primul rând cum îţi plănuieşti vacanţa. Dacă eşti foarte comod şi preferi ca o agenţie de turism să se ocupe de tot ce înseamnă organizare, trebuie să ai în vedere următorii paşi. Gândeşte-te bine la destinaţia de vacanţă pe care ţi-o doreşti. Cere oferte de la cât mai multe agenţii. Începe să cauţi variante încă de la începutul anului, chiar dacă intenţionezi să pleci în vară. Multe agenţii oferă reduceri importante pentru înscrierile din vreme. Sau pentru plata integrală la înscriere.

Eşti convins că nu s-a inventat încă pachetul turistic perfect pentru tine? Atunci trebuie să te ocupi singur de toate detaliile pentru a te asigura că vei avea parte de o vacanţă aşa cum ţi-ai dorit. Începe cu biletele de avion. Cu cât le cumperi mai repede, cu atât vor fi mai ieftine. Ai în vedere mai multe variante pentru a o găsi pe cea mai convenabilă  După ce ai biletele de avion în buzunar, caută-ţi cazare. Fă-ţi un buget fix în acest scop şi caută până găseşti varianta cea mai bună la banii pe care ai de gând să-i dai. Nu sta în centru, nu are sens să dai o avere pe o cameră meschină doar pentru că ţi-e lene să te întorci seara la hotel. Şi despre mâncatul în oraş am aceeaşi recomandare: evită locurile frecventate de turişti şi alege-le pe cele unde merg localnicii.

Vacanţă fără bătăi de cap

Dacă îţi doreşti o vacanţă frumoasă dar nu eşti dispus să-ţi baţi prea mult capul, am şi pentru tine o soluţie. Pune-ţi deoparte o sumă pe care vrei să o cheltui pentru un concediu de o săptămână. Abonează-te la newsletter la mai multe agenţii de turism. Urmăreşte ofertele last minute pe care ţi le trimit ei pe mail şi când găseşti ceva foarte interesant, plăteşte şi pleacă în concediu fix săptămâna următoare.Singurul lucru pe care îl ai de făcut pentru asta este să citeşti mailurile pe care le primeşti săptămânal.

Tipsuri de călătorie

Mergi în vacanţă în extrasezon. Vei plăti şi cu până la 70% mai puţin pentru un sejur, fie el şi la capăt de lume.
Nu pleca singur în concediu. Da, probabil că ai tabieturile tale în vacanţă, dar dacă mergi împreună cu prietenii sau cu familia cheltuielile vor fi semnificativ reduse.
Nu schimba bani în aeroport. Peste tot în lume cursul de schimb va fi în dezavantajul tău.
Cumpără-ţi un pass turistic. Pe lângă preţurile bune pe care le vei avea la transportul în comun, vei beneficia şi de o serie de reduceri semnificative la multe muzee şi magazine.

Unde să mergi şi când?

În Egipt este perfect de mers în martie. Pentru că temperatura este de în jur de 30 de grade, iar apa mării are cam de 25 de grade, deci este numai bună pentru bălăceală sau scufundări. Şi preţurile sunt mai mult decât îmbietoare.
Tunisia poţi să o vezi în aprilie. Pentru că poţi face liniştit plajă, poţi vizita o mulţime de locuri incredibile şi nu vei scoate din buzunar mai mult de 150 de euro pentru o săptămână.
Grecia rămâne în continuare una dintre destinaţiile accesibile pentru oricine. Şi în luna mai vremea este perfectă pentru plajă, iar preţurile irezistibile.

Plăteşte cu cardul oriunde poţi să faci asta. Comisioanele sunt zero şi vei fi mai avantajat decât dacă ai schimba banii româneşti în moneda ţării respective. Evident, există şi locuri precum Turcia, unde cel mai înţelept este să ai la tine tot timpul ceva mărunţiş în moneda locală.
Ţine cont de faptul că în ţări precum Germania sau Elveţia nu mai găseşti magazine deschise seara. Aşa că ai grijă să nu rămâi fără apă sau pastă de dinţi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *