Sfaturi pentru incarcarea corecta a bateriei telefonului

phone-charging

Incarcarea corecta a bateriei telefonului este o problema cunoscuta si des intalnita de posesorii acestora. Cu totii folosim mici computere ce rar ne ofera o intreaga zi de utilizare pana sa ramana fara energie. Multi dintre noi le lasam la incarcat peste noapte si adormim stiind ca atunci cand ne vom trezi vom gasi bateria incarcata.

Dar, este sigur sa continuam sa ne lasam telefoanele conectate la incarcator dupa ce acestea s-au incarcat 100%? Acest fapt deterioreaza bateria sau ii reduce durata de viata?

Sunt multe mituri dar si multe idei despre acest subiect. Putem afla cu usurinta ca internetul este plin de opinii si marturisiri despre incarcarea bateriei dispozitivului dar, pana la urma, care este adevarul? In continuare puteti gasi mai multe informatii utile.

 

will overnight charging harm my phone

Ar trebui sa ne lasam telefonul la incarcat peste noapte?

Sunt situatii in care atunci cand un telefon este lasat la incarcat peste noapte se reduce durata de viata a bateriei.

Asigurati-va ca inlaturati orice accesoriu de protectie (bumper, carcasa aditionala sau husa) daca aveti de gand sa va lasati dispozitivul conectat la incarcator pe perioade lungi (in timpul somnului, de exemplu).

Care este modul optim de a incarca telefonul?

Incarcarile dese si scurte pe parcursul zilei mentin bateriei un stil de functionare optim. Nu este placut dar aceasta este calea optima de a incarca dispozitivul daca dorim sa ii asiguram bateriei acestuia o durata de viata lunga.

Ce este de evitat?

Este posibil sa mai aveti multe cicluri pana ce limita este atinsa dar, eventual, bateria se va degrada observabil. Cand se va intampla asta, o sa puteti observa ca va va oferi o durata de viata scurta de-a lungul zilei sau pur si simplu nu va mai functiona.O metoda de a reduce acest risc este evitarea incarcarii bateriei de la 0 la 100% pe cat posibil; daca aceste cicluri sunt dese atunci bateria se va degrada mai rapid si va va oferi din ce in ce mai putina energie pentru dispozitiv.

Folositi accesorii de calitate

Un alt factor de luat in calcul este folosirea de accesorii de calitate. Este intotdeauna mai bine sa fie folosite cablul si incarcatorul original cu care dispozitivul a fost livrat de producator sau sa le cumparati pe cele recomandate de acesta.Uneori, accesoriile originale sunt vizibil mai scumpe dar puteti gasi si accesorii de calitate oferite de terti producatori. Cautati sa cumparati accesorii sigure, testate si certificate de producatorii de dispozitive mobile. Daca aveti de gand sa va cumparati un incarcator nou atunci este recomandat sa alegeti produse de la companii de top. Pe langa calitate, asigurati-va ca incarcatorul alternativ va ofera curentul si puterea corecta pentru dispozitiul pe care il veti utiliza.Riscurile mai mari se regasesc la producatorii foarte mici; produsele contrafacuta nu sunt produse sa ofere siguranta si pot fi destul de periculoase, deoarece nu respecta standardele minime de siguranta impuse de legislatia in vigoare. Poate am vazut cu totii cum explodeaza bateriile telefoanelor sau cum incarcatoarele iau foc, asa ca este mult mai bine sa alegeti produsele de calitate chiar daca sunt mai scumpe, asta va poate salva chiar dispozitivul.

IMG_1561-575x386

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *