Cum alegem o rama foto digitala?

Ramele foto digitale ofera o modalitate eleganta de expunere a fotografiilor facute cu diverse ocazii. Ramele foto digitale sunt de asemenea idei foarte bune de cadouri, imbinand utilul cu placutul, avand si preturi mai mult decat accesibile, incepand de la 100 de lei si pana la 800 de lei, in cazul modelele de varf.

Cand vrem sa cumparam o rama foto digitala trebuie sa tinem cont de urmatoarele aspecte:

Ecran
Ramele foto disponibile spre vanzare in magazine au diagonale cuprinse intre 7″ si chiar si peste 15″ (1″ = 1 inch = 2.54 cm). Cele mai comune pe care le veti gasi sunt cele de 8″.
Exista 2 tipuri de ecrane in dotarea ramelor foto: ecran LCD sau ecran LED. Ca si tehnologie, datorita contrastului nativ mai mare, ecranele LED ofera o calitate mai buna a imaginii decat ecranele LCD. Pentru mai multe detalii despre diferentele dintre cele 2 tehnologii vezi sfaturile depre cumpararea unui televizor.

Rezolutie
Rezolutia ramelor foto este foarte importanta deoarece cu cat e mai mare cu atat vor fi mai clar redate pozele. Modelele din gama de intrare, care sunt la preturi mici, au rezolutii relativ mici de 480×234 pixeli, pe cand cele din modelele de varf au rezolutii de 1024×600 px. (detalierea completa a ce inseamna rezolutia unui ecran o gasiti in sfaturile despre cumpararea unui televizor).
Avand in vedere insa ca ne referim la ecrane de dimensiuni mici (de 7″, 8″), diferenta dintre o rezolutie medie si una de varf nu este extraordinar de mare. Noi va recomandam o rezolutie de 800×600 pixeli ca fiind cel mai bun compromis performanta/pret.

Format
Un lucru de asemenea foarte important de luat in considerare este formatul de fisiere pe care il recunoaste rama foto. Fiind o rama foto, toate ramele recunosc cele mai comune extensii de imagini (jpg, png, bmp, raw). Insa, ramele foto de generatie noua, incepand cu gama de mijloc, recunosc si formate audio si video, ceea ce inseamna ca puteti reda si filmulete scurte sau melodii pe rama foto.
Sunt si modele care permit ca in timpul prezentarii foto sa ruleze si muzica in fundal.
Alte functii interesante pe care le puteti gasi la ramele foto, pe langa redare foto, video sau audio sunt si cele de calendar sau ceas cu alarma.

Memorie
Memoria ramelor foto poate fi interna si/sau externa. Memoria interna a ramelor foto este situata intre 256 MB si chiar si peste 2GB.
Marea majoritate a ramelor insa au si posibilitate de a extinde memoria, prin conectarea unui stick de memorie USB sau a unui card de memorie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *